Meny

Alkohol-FRI MINIBAR på sommarturné

För att möta den växande efterfrågan på alkoholfri öl gör Carlsberg Sverige i sommar en storsatsning för att kommunicera bryggeriets alkoholfria utbud. En specialbyggd mobil minibar kommer, under devisen ”Full av smak – fri från alkohol”, att åka på turné genom sommarsverige och ge semesterfirare chansen att provsmaka kall, alkoholfri öl.

Förra året ökade försäljningen av alkoholfritt öl med över 30 procent och efterfrågan fortsätter att växa. Därför presenterar Carlsberg Sverige sitt alkoholfria utbud på ett helt nytt sätt i sommar – en alkoholfri minibar kommer att turnera runt i svenska sommarstäder och bjuda på alkoholfri öl.

Fritt och alkoholfritt
Den rullande baren är inhyst i en trehjulig Piaggio Ape 50, utrustad med kyl och bar, som från juli till augusti erbjuder semesterfirare över hela landet chansen att provsmaka det alkoholfria utbudet. Namnet på turnén, ”Alkoholfri Minibar”, är en ordlek som anspelar på att det är fri bar som gäller, samtidigt som ölen som bjuds på är fri från alkohol.

– Intresset för alkoholfri öl växer allt mer, samtidigt som det fortfarande är många som inte provat. Minibaren är ett perfekt tillfälle för den oinvigde att hitta sin favorit och uppleva att öl kan vara full av smak och fri från alkohol. Vi vill helt enkelt visa bredden på utbudet och få fler att få upp ögonen för smakrika alkoholfria alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Besöker svenska sommarstäder
Turnén smygstartade på Gotland under Almedalsveckan för att sedan rulla vidare till Göteborg. Under de sex veckorna kommer Minibaren bland annat att besöka Falkenberg för att fira Ölets Dag, men också Båstad, Varberg, Malmö och Öland för att avslutas i Stockholm i mitten av augusti. Besökare kommer att få möjlighet att provsmaka flera öl ur Carlsbergs Sveriges alkoholfria sortiment, bland annat: Carlsberg Non Alcoholic Organic, Eriksbergs Hovmästarlager, Staropramen Non Alco, High Wheeler från Backyard Brewery och den nya veteölen 1664 Blanc Sans Alcohol.

För att följa Minibarens resa genom Sverige och se vilken stad den besöker härnäst, besök: www.facebook.se/alkoholfriminibar

Hit kommer den Alkoholfria Minibaren i sommar:
Visby 7-8/7
Göteborg 12-14/7
Varberg 15-16/7
Falkenberg 19-20/7
Halmstad 21-23/7
Båstad 26-27/7
Malmö 28-30/7
Ystad 2/8
Kalmar 4/8
Öland 5-6/8
Stockholm 11-13/8

För mer information, kontakta:
Kristin Åkerlund
Tel: 070-619 45 10
E-mail: [email protected]

Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-mail: [email protected]