Meny

Almedalsglassen SorBeer och årets alkoholfria öldrink RabarBeer

I år får Almedalen en egen glass, när Carlsberg tar SorBeer - vårens snackis i glassvärlden - till Almedalsveckan. SorBeer kommer att serveras i Carlsbergs alkoholfria bar i hamnen i Visby, ihop med årets alkoholfria öldrink – RabarBeer – som tagits fram i samarbete med Visby-baren Surfers.

För fjärde året i rad finns Carlsberg Sverige på plats i Almedalen med en alkoholfri bar, där det både bjuds på diskussioner kring ansvarsfull konsumtion samt årets alkoholfria öldrink RabarBeer. Den somriga drinken har tagits fram av bartendern Tim Thörnhammar på Surfers i Visby och har smak av syrlig rabarber, kryddig rosmarin och frisk Carlsberg Non-Alcoholic.

Nytt för i år är att Almedalsveckan även får en egen glass. Den alkoholfria ölglassen SorBeer, som smyglanserades tidigare under våren för att fira tioårsjubileet av Carlsberg Non-Alcoholic, kommer nu även att göra entré i Almedalen. SorBeer är baserad på alkoholfritt öl, har en frisk touch av citron och har skapats i samarbete med glasstillverkaren StikkiNikki.

– För tio år sedan var det knappt någon som drack
alkoholfritt öl, men idag sätter försäljningen ständigt
nya rekord. Under Almedalsveckan försöker vi få
ännu fler att upptäcka våra många goda och spännande alkoholfria alternativ, och utöver vår traditionsenliga alkoholfria öldrink – som i år fått namnet RabarBeer – tar vi också med oss vårens stora snackis SorBeer till Almedalen, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

På Systembolaget har försäljningen av alkoholfria drycker ökat med 11,9 procent under förra året, och för alkoholfri öl var ökningen ännu större. Det senaste året har alkoholfritt öl även slagit igenom ordentligt på restauranger och caféer, där Carlsberg Sverige ökade försäljningen med hela 38 procent.

Carlsberg RabarBeer
Detta behövs till en drink
1 Carlsberg Non-Alcoholic
4 cl rabarbersaft (helst hemgjord, men även köpt fungerar) 1,5 cl citronsaft
1,5 cl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1 kvist rosmarin 

Mixa rosmarin med sockerlag och citronsaft. Blanda mixen med rabarbersaften och Carlsberg Non Alcoholic. Fyll glaset med is.

Tims hemgjorda rabarbersaft
Ger ca 0,3 liter saft (räcker till 10 drinkar)
200 g rabarber
1,5 dl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker) 1,5 dl citronsaft
Hacka rabarbern och häll i en mixer eller blender. Fyll upp med sockerlag och citronsaft. Blenda ihop allt och sila av.

Carlsberg RabarBeer går utmärkt att blanda hemma men kommer även att serveras under Almedalsveckan Carlsbergs Sveriges alkoholfria bar utanför Terrassen på Hamnplan 5, söndag till fredag. Under Almedalsveckan kommer baren fungera som en arena för diskussion och debatt kring ansvarsfull konsumtion.

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder. 

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]
Årets alkoholfria öldrink RabarBeer

Årets alkoholfria öldrink RabarBeer