Meny

Anna Hällöv ny Marknadsdirektör på Carlsberg Sverige

Den 1 juni blir Anna Hällöv ny Marknadsdirektör på Carlsberg Sverige. Hon har en lång erfarenhet från den nordiska livsmedelsbranschen, både från leverantör- och handlarsidan, bland annat från bolag som Unilever och COOP.

– Att Anna nu kommer till Carlsberg Sverige känns mycket bra. Jag är övertygad om att hon blir en positiv kraft i ledningsteamet och att hon tillsammans med marknadsavdelningen kommer att stärka och utveckla den positiva trend som vi har haft de senaste åren, säger VD Mark Jensen.

Anna Hällöv kommer närmast från Stensåkra Charkuteri & Deli och en tjänst som försäljnings- och marknadschef. Innan dess arbetade hon åpå COOP som ansvarig för affärsområdet Egna Märkesvaror som innebar arbete med portföljstrategi, varumärkesplattformar och produktutveckling. Dessförinnan arbetade hon på Unilever Sverige där hon under 14 års tid haft olika ledande positioner inom sälj och marknad.

Som konsument köper jag redan idag många av Carlsberg Sveriges starka varumärken. Att nu få vara med och utveckla dem och stärka affären känns väldigt spännande och utmanande. Jag har även nyfiket följt Carlsbergs övergripande arbete inom hållbarhet vilket är mycket inspirerande. Jag ser fram emot att träffa teamet och alla nya kollegor inom kort, kommenterar Anna Hällöv.

I grunden har Anna med sig en Magisterexamen i Internationell Ekonomi och har utöver det studerat i både Holland och Spanien. Anna är 45 år och bor med sin familj i Täby utanför Stockholm. Anna tillträder som marknadsdirektör den 1 juni och ersätter Mark Jensen som varit tillförordnad Marknadsdirektör sen december.

Om Carlsberg Sverige Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]

Anna Hällöv