Meny

Årets kärlek till Alla hjärtans dag: Ölpralinen

På Alla hjärtans dag passar många svenskar på att ge extra mycket kärlek till någon de tycker om. I år tipsar Chokladfabriken om en speciell hjärtegåva, nämligen Guinnesspralinen – en chokladpralin med smak av Guinness. Det mörka ölets rostade toner av kaffe och pomerans skapar en unik smakupplevelse när den möter choklad i en oväntad smakkombination.

Den 14:e februari firas Alla hjärtans dag – dagen då många unnar sina nära och kära, eller sig själva, extra mycket kärlek. Antalet svenskar som firarAalla hjärtans dag har ökat explosionsartat sedan 90-talet och idag överöser vi våra närmaste med stora fång med röda rosor, presenter och – framför allt – choklad.

I år har Martin Isaksson, konditor på Chokladfabriken och Team Manager för Svenska Konditorlandslaget, skapat en chokladpralin speciellt för Alla hjärtans dag – en ölpralin med smak av Guinness.

– På Chokladfabriken jobbar vi med allt ifrån klassiska till lite mer vågade smaker – och kombinationen av Guinness och choklad är lika oväntad som den är självklar. I pralinens mitt ligger en liten pärla av mörk ölkräm vars rostade toner av kaffe och pomerans framhävs perfekt av chokladen, säger Martin Isaksson.

Mörkt öl som stout och porter är en av de snabbast växande trenderna på ölkartan just nu. Guinness bryggde sitt första öl redan 1759 och har en lång historia av att skapa nya smakupplevelser.

– Att experimentera med smaker har alltid legat Guinness varmt om hjärtat – och vad är väl bättre än att kombinera vår smakrika stout med en mjuk chokladpralin? Den perfekta presenten för ölälskaren – både att ge bort och att unna sig själv, säger Rikard Norman, Varumärkeschef för Guinness i Sverige.

Guinnesspralinen kommer att säljas i alla Chokladfabrikens butiker från och med den 13:e februari till St. Patrick’s Day den 17:e mars. En ask med 9 praliner kostar ca 149 kronor.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]