Meny

Årets Ölutvecklare i ny tappning – Utses tillsammans med Nöjesguidens Ölmässa

Utmärkelsen Årets Ölutvecklare instiftades för åtta år sedan av Carlsberg Sverige för att rikta strålkastarljuset mot den svenska ölkulturen. Priset har tidigare delats ut under Restauranggalan, men kommer nu att genomföras i samarbete med Nöjesguidens Ölmässa som går av stapeln i Stockholm i början av nästa år.

Mycket har hänt på den svenska öl-scenen sedan Carlsberg Sverige, år 2011, instiftade ett pris till Årets Ölutvecklare på Restauranggalan i Stockholm. Sedan dess har priset delats ut varje år. Syftet är att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

När 2019 års pris ska delas ut kommer det att ske i samarbete med Nöjesguidens Ölmässa som går av stapeln den 25 januari 2020 i Pelarsalen på Norra Latin i Stockholm. Ytterligare en nyhet är att förra årets pristagare, Josefine ”Ölgäris” Törnqvist, samt Pelle Tamleht från Nöjesguiden sitter med i juryn.

– Årets Ölutvecklare har blivit lite av en institution i öl-Sverige. Nu passar vi på att utveckla priset och är väldigt stolta över att presentera Årets Ölutvecklare i samarbete med Nöjesguidens Ölmässa, säger Peter Bodor, tf. Kommunikationschef på Carlsberg Sverige. Genom att framöver alltid bjuda in senaste vinnaren håller vi också juryarbetet piggt, tillägger Peter.

Juryn för Årets Ölutvecklare 2019 består av:

  • Josefine ”Ölgäris” Törnqvist – Årets Ölutvecklare 2018
  • Peter Bodor – tf. Kommunikationschef på Carlsberg Sverige
  • Pelle Tamleht – vice vd Nöjesguiden
  • Sanna Blomquist – dryckesskribent Dagens Nyheter och redaktör White Guide
  • Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
  • Ronny Karlsson – journalist och grundare av Beernews.se
  • Joel Linderoth – Publisher för Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk och ölskribent

Priset för Årets Ölutvecklare kommer att delas ut på Nöjesguidens Ölmässa i Pelarsalen på Norra Latin i Stockholm den 25 januari 2020. Det blir en späckad dag, full av intressanta samtal, livemusik och dj:s.  Förra året lockade Nöjesguidens Ölmässa cirka 800 besökare och biljetterna sålde slut. Biljettförsäljningen till 2020 års ölfest har nu öppnat.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Bodor, tf. Kommunikationschef, +46 70 648 70 65, [email protected]