Meny

Carlsberg lanserar en helt ny alkoholfri öl – Hoppy Lager 0,0 % med mer humle och mer smak

För 17 år sedan fick Carlsberg svenskarna att börja dricka alkoholfri öl och allt sedan dess har Carlsberg Alcohol Free varit svenskarnas alkoholfria favoritöl. Nu gör Carlsberg en ny storsatsning och lanserar Hoppy Lager 0,0 %, en alkoholfri öl som är full av smak och helt fri från alkohol.

När Carlsberg, år 2006, introducerade en alkoholfri öl i Sverige fanns det många fördomar, framför allt att alkoholfri öl smakade blaskigt och var ett nödvändigt ont för de som tvingades ta bilen till krogen eller middagsbjudningen. Försäljningen gick därför lite trögt i början och det skulle komma att ta några år innan svenskarna på allvar fick upp ögonen för alkoholfri öl. 2011 var dock succén ett faktum då det för första gången såldes över en miljon liter Carlsberg Alcohol Free.

– Under de senaste åren har den alkoholfria ölförsäljningen exploderat – för knappt tio år sedan drack svenskarna fem miljoner liter alkoholfri öl om året, nu är den totala konsumtionen uppe i över 20 miljoner liter. Allting började med Carlsberg Alcohol Free som fortfarande är svenskarnas alkoholfria favoritöl med en marknadsandel på 25 procent, säger Peter Hammarstedt, vd för Carlsberg Sverige.

Hoppy Lager 0,0 % ska få ännu fler att välja alkoholfritt
Nu gör Carlsberg en ny storsatsning på alkoholfri öl och lanserar Hoppy Lager 0,0 % – en smakfull lager, helt utan alkohol, där humlen har fått ta en ännu större plats i smakprofilen. Hoppy Lager humlas tre gånger under bryggningen varav den sista är en torrhumling med citrahumle. Resultatet blir en riktigt uppfriskande och törstsläckande lager med smakfulla aromatiska humletoner med lagom balanserad beska.

– Vi vet att många konsumenter gillar alkoholfri öl men gärna skulle önska lite variation och ännu mer smak i sin ljusa lager. Det kommer Hoppy lager att tillföra. Hoppy Lager passar till rätter som allt från en asiatisk sallad till det klassiska smörrebrödet, men går självklart också jättebra att dricka precis som den är, säger Karin Berntson, ölsommelier och ölutbildare på Carlsberg Sverige

Carlsberg Hoppy Lager 0,0 % lanseras den 15 april i butiker över hela Sverige. Pris: ca 11 kr för 33 cl.

Carlsberg Alcohol Free, från 2006 till idag

  • 2006: Carlsberg Non Alcoholic ser dagens ljus i en tid då få dricker alkoholfri öl
  • 2011: Försäljningen når över en miljon liter och succén är faktum
  • 2013: Carlsberg Sverige investerar i ny utrustning för att brygga mer alkoholfri öl i Falkenberg
  • 2016: Carlsberg Non Alcoholic firar tio år genom att lansera ölglassen SorBeer
  • 2017: Sveriges mest sålda alkoholfria öl blir nu ekologisk
  • 2018: Carlsberg Non Alcoholic byter namn till Carlsberg Alcohol Free
  • 2018: Nu finns Carlsbergs alkoholfria öl även på fat
  • 2020: I pandemitider ökar nätförsäljningen kraftigt och Carlsberg Alcohol Free passerar femmiljonerlitersvallen

 

Fakta om alkoholfritt öl i Sverige
Sverige har en lång tradition av att brygga och dricka öl med låg alkoholhalt, lättöl har druckits i närmare 100 år och innan dess fanns det andra maltbaserade drycker med låg alkoholhalt, bland annat svagdricka som konsumerades under jul och påsk, men även som törstsläckare under tunga arbetsdagar.  Den långa traditionen har under senare år gått över till alkoholfri öl som bryggs med nya tekniker och idag är mer populärt än lättöl. 

 

För produktprover, kontakta:
Moa Mercil, kommunikatör, Carlsberg Sverige, [email protected] 

För mer information, kontakta:
Henric Byström, Kommunikationsdirektör, Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-mail: [email protected]