Meny

Carlsberg lanserar världens första öl på tub

Nu kan du avnjuta en kall skummande öl med en extra fyllig och krämig textur. Lagom till påsk lanseras den innovativa produktnyheten Carl’s beertube - världens första öl på tub.

Sedan grundandet för 176 år sedan har forskning, innovation och pionjäranda varit Carlsbergs ledstjärnor i strävan mot att utveckla ölbryggarkonsten. Nu har Carlsbergs bryggmästare upptäckt en helt ny metod för att modifiera ett visst protein i öl och förändra dess molekylära egenskaper.

Metoden gör det möjligt att fullkomligt förändra ölets textur, men behålla såväl smak som kolsyra och skumkrona. Resultatet är Carl’s beertube – världens första öl på tub. Nu kan du alltså bre ut en klick öl på ägget eller frukostmackan och njuta av smaken av en kall, skummande ljus lager.

– Carl’s beertube är en revolutionerande produkt som behåller allt du kan förvänta dig av en öl, samtidigt som den fylliga och krämiga texturen skapar en unik smakupplevelse. Vår öl på tub är både näringsrik och alkoholfri, perfekt för den som vill kunna njuta av en öl till frukost, säger Henric Byström, kommunikationsdirektör på Carlsberg Sverige.

Carl’s är namngiven efter Carl Jacobsen, son till J.C Jacobsen som grundade Carlsberg. Precis som vanlig öl är den nya produkten rik på både energi och nyttiga näringsämnen som magnesium, kalcium och vitamin B. Ölen på tub är alkoholfri (0,0 %) och har en hållbarhet på minst tre år, betydligt längre än en vanlig ljus öl. Tuben tillverkas av gamla ölburkar och är 100 % återvinningsbar.

Från och med idag, den första april, går Carl’s beertube att hitta på butikshyllor runt om i landet. Perfekt att kombinera med ägg eller smör ost och sill i samband med påskfirandet.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige,
Tel: 070-483 05 48, E-post: [email protected]