Meny

Carlsberg Sverige bjuder in alla ölnjutare att fira Ölets dag den 20 juli både i Falkenberg och Stockholm

I Falkenberg öppnar bryggmästaren Rhys Powell upp dörrarna till utvecklings- och experimentbryggeriet, Backyard Brewery. I Stockholm/Hammarby sjöstad bjuder Nya Carnegiebryggeriet in till en BBQ-fest.

Hallonporter i Falkenberg
På Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg kommer bryggmästaren att bjuda på unika smakprover och ölkunskap i utvecklings- och experimentbryggeriet, Backyard Brewery. Välkommen att provsmaka bland annat Hallonporter och apelsinhumlad IPA.

Tre visningar (kl. 10, 12 och 14) kommer att genomföras för ett begränsat antal gäster, max 40 per visning. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde. Föranmälan krävs på smakkallan.se

 

BBQ-fest på Nya Carnegiebryggeriet
Tillsammans med Schenströmska Herrgården i Ramnäs och deras stora smoker-trailer erbjuds den bästa kombinationen av öl och BBQ.

Till BBQ; brisket, ribs, cornbread & coleslaw, serveras bland annat "Dimljus" - en rökig lager som passar perfekt till rökt kött samt en uppfriskande FläderWit. Även vegetariskt samt gott alkoholfritt alternativ finns på menyn.

Livemusik och kostnadsfria rundvisningar i bryggeriet kommer att erbjudas. För mer info: Nya Carnegiebryggeriet Facebook.

Om Ölets dag
Sveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli – 20 juli 2016. Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande med idag över 240 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige. Allt fler svenskar har blivit riktiga öl-connoisseurer och intresset för öl och ölkultur är på uppåtgående. På ölets dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl.

Se även Ölets Dags facebooksida för löpande information om aktiviteter.

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 lände

Rhys Powell

Rhys Powell