Meny

Carlsberg Sverige bjuder in till ölupplevelser på Ölets Dag

Ölyoga, suröl och BBQ står på schemat när Carlsberg Sverige bjuder in till att hylla Ölets Dag den 19 juli i Falkenberg och Stockholm. I Falkenberg kommer Ölets Dag att inledas med en alkoholfri ölyoga på bryggeriet.

Därefter öppnar bryggmästare Rhys Powell upp dörrarna till utvecklings- och experimentbryggeriet, Backyard Brewery. I Stockholm bjuder Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad in till en stor BBQ-fest tillsammans med Brisket & Friends.

Syrlig öltrend i Backyard Brewery
I Falkenberg bjuder bryggmästaren på unika smakprover och ölkunskap i utvecklings- och experimentbryggeriet, Backyard Brewery. Välkommen att, bland mycket annat, provsmaka hans tolkning av den syrliga öltrenden.

Tre visningar (kl. 11, 13 och 15) kommer att genomföras för ett begränsat antal gäster, max 30 per visning. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde, föranmälan krävs på smakkallan.se.

Alkoholfri Ölyoga på bryggeriet
Ölyoga innebär – precis som namnet antyder – utövande av yoga med en öl i handen, ett koncept som passar både öl- och träningsälskare. På bryggeriet i Falkenberg hålls ett ölyogapass mellan kl. 10-11. Passet är baserat på traditionella yogarörelser som utförs med en flaska Carlsberg Non Alcoholic Organic som träningsredskap.

Bekväma kläder rekommenderas. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde. Begränsat antal, föranmälan krävs på smakkallan.se.

Alkoholfri minibar för den nyfikne
Även utanför bryggeriet finns det möjlighet att prova på Carlsberg Sveriges breda sortiment av alkoholfria drycker. Under devisen Full av smak – Fri från alkohol kommer en rullande alkoholfri minibar att dyka upp på olika platser i Falkenberg under dagen.

BBQ-fest på Nya Carnegiebryggeriet
Tillsammans med Brisket & Friends erbjuder Nya Carnegiebryggeriet den bästa kombinationen av öl och äkta amerikansk BBQ. Till BBQ-brickan med brisket, ribs, pulled pork, coleslaw, potatissallad, syrad rödlök och BBQ-sås erbjuds en mängd goda öl från bryggeriet. På menyn finns även goda vegetariska och alkoholfria alternativ.

Livemusik på terrassen börjar kl. 18:00 och kostnadsfria rundvisningar i bryggeriet erbjuds varje halvtimme mellan kl. 17:00 och 19:00. För mer info: Nya Carnegiebryggeriet Facebook.

Om Ölets dag
Sveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli – 20 juli 2016. Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande med idag över 240 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige. Allt fler svenskar har blivit riktiga öl-connoisseurer och intresset för öl och ölkultur är på uppåtgående. På ölets dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl. Se även Ölets Dags facebooksida för löpande information om aktiviteter.

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri. Våra framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Falcon, Eriksberg, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige skapar mer än dryck. Vi skapar livskraft, gemenskap och njutning. För mer information gå till www.carlsbergsverige.se

Kontakt

För mer information, kontakta:

Presskontakt

Tel 08 - 757 71 08
Alkoholfri Ölyoga i Falkenberg

Alkoholfri Ölyoga i Falkenberg

Bryggmästare Rhys Powell bjuder på smakprover i sitt utvecklings- och experimentbryggeri, Backyard Brewery

Bryggmästare Rhys Powell bjuder på smakprover i sitt utvecklings- och experimentbryggeri, Backyard Brewery

Alkoholfri minibar

Vår alkoholfria minibar gör just nu en Sverigeturné och kommer att stanna till i Falkenberg under Ölets dag.