Meny

Carlsberg Sverige kör alkoholfritt på ölets dag

Över hela Sverige slår bryggerier upp portarna för besökare på Ölets Dag, som i år infaller den 17 juli. I år kommer Carlsberg Sverige att fokusera helt och hållet på alkoholfritt

Öl- och bryggarkunskap samt möjlighet att på djupet diskutera hur man producerar en välsmakande alkoholfri öl står på menyn när bryggmästaren öppnar upp dörrarna till utvecklings- och experimentbryggeriet i Falkenberg.

På detta sätt är det Carlsberg Sveriges ambition att visa upp det kunnande och den ambition som finns för att utveckla den alkoholfria ölkategorin ytterligare. I dag har Carlsberg Sverige nio olika alkoholfria öl i sitt sortiment, men redan 2006 började Carlsberg Alcohol Free säljas och i höstas lanserades Sveriges mest omtyckta alkoholfria öl som fatöl.  

- Vi tycker greppet är helt i tiden. Den alkoholfria försäljningen ökar stadigt varje år och vi får många signaler att alkoholfritt vinner i väldigt många olika sammanhang där konsumenten vill kunna njuta av den goda smaken men inte vill ha alkoholen. Till denna Ölets dag på Carlsberg Sverige behöver inga beslut tas om vem som ska köra hem efter besöket, säger Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige.

När: Onsdag den 17 juli. Vi börjar kl 11.00 och räknar med att vara klara runt 12.30.

Plats: Carlsberg Sverige, Årstadvägen 2-6, Falkenberg

Anmälan: Fullbokat tyvärr! Om du vill stå på reservplats, vv skicka ett mail med namn, mobil och antar personer till [email protected]

Pris: 50 SEK per person, inkluderar en enklare provsmakningslunch och alkoholfria smakprover. Inbetalning sker i samband med bekräftelse på anmälan.

Fakta om alkoholfri öl

  • 2018 drack svenskarna 14,7 miljoner liter alkoholfri öl och kategorin ökar kraftigt år efter år
  • 10 procent av all öl som säljs i dagligvaruhandeln är alkoholfri öl
  • Sommarmånaderna är högsäsong för alkoholfri öl och förra sommaren ökade försäljningen med 60 procent jämfört samma period 2017

Källa: Delfi

Om Ölets dag
Sveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli. Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande med idag över 380 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige. Allt fler svenskar har blivit riktiga öl-connoisseurer och intresset för öl och ölkultur är på uppåtgående. På ölets dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl. Se även Ölets Dags facebooksida för löpande information om aktiviteter.

För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Welter, Kommunikatör, Falkenberg
+46 73 44 44 689, [email protected]

Bryggmästare Rhys Powell öppnar upp utvecklings- och experimentbryggeriet under Ölets dag.

Bryggmästare Rhys Powell öppnar upp utvecklings- och experimentbryggeriet under Ölets dag.

Alkoholfri Kaffe/vanilj Imperial Stout speciellt framtagen till Ölets dag

Alkoholfri Kaffe/vanilj Imperial Stout speciellt framtagen till Ölets dag