Meny

EM-fansen siar: Sverige tar sig till kvartsfinal i fotbolls-EM

På fredag drar fotbolls-EM igång och enligt de svenska fotbollsfansen tar Sverige sig vidare från gruppen men åker ut i kvartsfinal. Zlatans blir mästerskapets bästa spelare och England blir EM:s största flopp. Det visar en undersökning som SvenskaFans.com genomfört i samarbete med Carlsberg.

I undersökningen som SvenskaFans.com genomfört har 697 personer svarat på hur långt de tror att Sverige kommer ta sig i mästerskapet. Av de svarande tror 36 % att Sverige tar sig till kvartsfinal och 7 % tror att Sverige kommer åka hem med EM-bucklan.

Det är tydligt vem som är fansens EM-favorit. Nästan en av fyra (22,75 %) tror att Zlatan Ibrahimovic blir turneringens bästa spelare, före Paul Pogba (17,44 %) och Christiano Ronaldo (15,71 %).

– De svenska fotbollsfansen tror inte på ett EM-guld, men däremot att Sverige tar sig till kvartsfinal och att kung Zlatan blir mästerskapets bästa spelare. Det är också tydligt att de svenska fansens hjärta klappar extra starkt för Lasse Lagerbäcks Island som fansen tippar som mästerskapets största överraskning, säger Louise Eckerbom, Brand Activation Manager på Carlsberg.

Majoritet av fotbollsfansen (67 %) uppger att de brukar dricka öl medan de tittar på en match. Allt fler väljer dock ett alkoholfritt alternativ. Hela 64 % uppger att de självklart kan tänka sig att dricka alkoholfritt öl när de kollar på fotboll.

Undersökningen visar också att:

  • Zlatan regerar även utanför planen. Över hälften av svenskarna (55 %) skulle vilja ta en öl med honom.
  • Erik Niva är klar favorit när fansen väljer vilken fotbollsjournalist de helst tar en öl med (34%). På andra- och tredjeplats kommer Lasse Granqvist (13,7%) och Johanna Frändén (10%).
  • Mästerskapets största överraskning blir Island, medan stornationerna England och Spanien floppar.
  • En klar majoritet (79 %) ser helst fotboll från läktaren.

Om undersökningen:

Undersökningen är webbaserad och genomfördes under mars-april 2016 på 697 respondenter av SvenskaFans.com och Carlsberg Sverige.

Fotbolls-EM, UEFA EURO, äger rum i Frankrike mellan den 10 juni och 10 juli 2016. För åttonde gången i rad är Carlsberg huvudsponsor.

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 lände

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]