Meny

Eriksberg lanserar webbserien ”Härvarande” med neuropsykolog Gabriella Svanberg

I oroliga tider blir det än mer viktigt för människor att samlas tillsammans och stärkas av gemenskap. Eriksberg fördjupar därför begreppet härvarande, som just bygger på att stärka det viktigaste som finns; stunder vi spenderar tillsammans med vänner och njuter av mat och dryck, delar historier och skapar nya minnen. Med hjälp av neuropsykolog Gabriella Svanberg vill Eriksberg i nya webbserien ”Härvarande” inspirera till att samlas, stanna upp och verkligen vara i stunden – att vara härvarande, vilket kan göra upplevelser bättre och, godare.

- Stunderna tillsammans handlar om just gemenskapen mellan oss människor. Förutom oron i omvärlden går vi nu in i december och julmånaden, en period som många tyvärr upplever som stressande. Vi passar därför på att lansera samarbetet med Gabriella Svanberg och gemensamt inspirera alla till att bli mer härvarande och njuta av stunderna tillsammans, de viktigaste stunderna som finns, säger Sussanné Sjöblom, Brand Manager Eriksberg. 

Tidigare under året har Eriksberg tillsammans med kommunikationsbyrån BCW genomfört olika aktiviteter inom konceptet stunder tillsammans, som kartläggningen av svenskarnas inställning till mobiltelefonen och hur det påverkar gemenskapen. Under hösten avslutades en tävling på temat avkopplade stunder där följare i sociala medier fick dela tankar och känslor. Nu lanseras webbserien ”Härvarande”, som har tagits fram tillsammans med neuropsykolog Gabriella Svanberg, i form av videos och artiklar som kommer finnas tillgänglig i sociala medier och på hemsidan Engodhistoria.se

- Hur vi människor påverkas av att inte vara närvarande och vad som händer när vi kan lägga undan distraherande moment, som mobiltelefonen, är ett område som jag har intresserad mig för länge och som är högaktuellt i dessa tider. Så när jag presenterades för det här konceptet kände jag att jag kan vara med och bidra genom att förklara hur vi människor fungerar och vinsten med att faktiskt bli mer närvarande. Jag hoppas att fler kommer att inspireras till att vara härvarande och uppleva stunderna tillsammans, säger Gabriella Svanberg.

Med stunderna tillsammans har ett ekosystem med aktiviteter utvecklats som knyter an till huvudkonceptet, att förstärka upplevelser i nuet och dela goda historier med varandra.

- En god historia, en god måltid och ett gott öl bygger på en och samma sak, riktigt bra och goda ingredienser. Därför känns det extra spännande att kunna introducera Gabriella Svanberg som med sin bakgrund inom neuropsykologi och djupa kunskap om vår förmåga att vara närvarande och betydelsen av att dela stunder tillsammans, tillför en ny nivå av begreppet härvarande, säger Sussanné Sjöblom, Brand Manager Eriksberg.

 

Fakta Gabriella Svanberg
Gabriella Svanberg har arbetat som psykolog sedan 20 år med bred erfarenhet från att jobba med privatpersoner, par, chefer, team och organisationer. Hon tog psykologexamen år 2000 vid Uppsala universitet och jobbade första 10 åren inom psykiatri (sluten- och öppenvård), på ungdomshem (LVU) och missbrukshem (LVM). 2005 specialiserade hon sig inom neuropsykologi, sambandet mellan hjärnan, vår kemi och hur vi fungerar i vardagen och driver idag egen verksamhet. Gabriella Svanberg samarbetar med olika professioner och jobbar med all form av beteendeförändring, alltifrån beteendeförändring hos enskilda individer till nudging som handlar om att ge en liten knuff åt rätt håll på storskalig nivå. Hon skräddarsyr även koncept för att skapa förutsättningar för hållbarhet och håller bland annat föreläsningar samt skriver krönikor och texter inom området.

För mer information, kontakta:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48 E-mail: [email protected]