Meny

Festis för barn nu ekologisk och med mindre socker

Nu blir Festis för barn ekologisk och passar på att göra om designen samt lansera en ny smak. De två klassiska smakerna Päron och Apelsin får nu sällskap av den nya smaken Hallon. Nya Festis för barn innehåller dessutom 30 % mindre socker och är helt utan färgämnen och konserveringsmedel.

Festis för barn är originalet som i över 50 år har varit favoriten på familjepicknicken. Dagens familjer efterfrågar allt mer ekologiska produkter. Bara under 2015 ökade försäljningen av ekologiska livsmedel med över 39 procent*. Som ett svar på detta intresse blir nu Festis för barn helt ekologisk och får en får ny lekfull djurisk design till de tre fruktiga smakerna.

– Festis går över generationsgränserna och förenar barn och vuxna med dess goda smaker och lekfulla design. Vi gör nu inte bara innehållet ekologiskt och minskar på sockret utan passar även på att zooifiera förpackningarna, säger Thom Stål varumärkesansvarig för Festis.

Den nya designen har hämtat inspiration från djurriket och kommer i lekfullt utförande med spår av leopard för smaken apelsin, zebra för smaken päron och tiger för den nya smaken hallon. Perfekt sällskap på utflykten i parken, skogen eller djungeln.

Nya Festis för barn finns i handeln som singelpack eller trepack sedan den 1 februari.

En festlig historia

1961 lanserades FEST-iS, numera känt som Festis. Det var en fruktdryck utan kolsyra med apelsinsmak, och var då Sveriges första stilldrink. FEST-iS kom i en enda förpackning, den klassiska pyramidformade Tetra Classic. Förpackningsstorleken var 19 cl, och priset vid lanseringen var 33 öre.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]