Meny

Kändischaufförer i kampanj mot rattfylla

Varje dag sätter sig flera tusen förare berusade i bilen och vrider om nyckeln. Detta vill restaurangkedjan Harrys och Carlsberg Sverige ändra på. Därför arbetar de med initiativet ”Vem kör?”. I årets kampanj har ett antal välkända tv-profiler ställt upp som chaufförer och skjutsat hem gäster från krogen. Dessutom serveras ”Drivers Choice” - en speciellt framtagen alkoholfri drink - på alla Harrys restauranger runt om i Sverige.

Först ut att agera kändischaufför är musikproducenten Anders Bagge som har skjutsat hem gäster från Harrys i Jönköping. Turerna och samtalen i bilen dokumenterades med filmkameror. 

– De flesta av våra restauranger ligger utanför storstäderna där man ofta är bilberoende. Men man behöver inte välja mellan att umgås med vänner på krogen och att köra bil, det finns många riktigt bra alkoholfria alternativ. Att informera om riskerna med alkohol och samtidigt erbjuda ett brett alkoholfritt sortiment är ett effektivt sätt för oss att verka för en ansvarsfull alkoholkonsumtion, säger Gustav Löfving, marknadschef på Harrys. 

Kampanjen innebär även att restaurangbesökarna serveras den alkoholfria öldrinken ”Drivers Choice”, som har komponerats av Harrys bartender Marcus Martinsson. Efter avslutat restaurangbesök bjuds Harrys gäster på specialdesignade Ramlösaflaskor med budskapet ”Vem kör?”, som Carlsberg Sverige har tagit fram. 

Genom att ta hjälp av kändischaufförer, informera om riskerna med alkohol och bilkörning och erbjuda alkoholfria alternativ, vill Carlsberg Sverige och Harrys få folk att tänka till och göra smarta val, utan att använda pekpinnar. 

– Vi har jobbat aktivt med ansvarsfull konsumtion under många år. För tio år sedan lanserade vi den alkoholfria ölen Carlsberg Non Alcoholic. Det finns tillfällen då man inte ska dricka alkohol, eller helt enkelt inte känner för det och då ska det finns bra alkoholfria produkter att välja mellan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Så blandar du din egen ”Drivers Choice”
2/3 Carlsberg Non Alcoholic
1/3 Xide Dragonfruit Non Alcoholic
Ett knippe färsk koriander
En skiva Mango
Muddla koriander. Tillsätt öl och cider och fyll på med is. Garnera med koriander och mango.

Här kör Anders Bagge Harrys gäster i Jönköping (filmen är fri att använda):
https://youtu.be/n3id9hKivmE

Ytterligare filmer med nya kändischaufförer kommer att släppas inom de närmaste dagarna.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]