Meny

Legendariska skivbutiken Pet Sounds och Carlsberg Sverige inleder samarbete för att lyfta upp livescenen

Upprördheten kring alla nedläggningar av livescener i Stockholm kan knappast ha undgått någon. Nu inleder den legendariska vinylbutiken Pet Sounds och Carlsberg ett partnerskap i syfte att stärka upp olika scener. Partnerskapet går ut på att hjälpa artister och publik att mötas fysiskt men också digitalt - genom den nya digitala satsningen Pet Sounds Paper.

Tanken med samarbetet är att möjliggöra fler tillfällen för liveunderhållning och DJ-sessions åt en bredare publik. Detta genom att fler kan ta del av olika sceners liveuppträdanden på plats, men även digitalt via Pet Sounds olika medieplattformar, i sociala medier och via petsounds.se.

Pet Sounds är idag en musikalisk institution med en stark förankring i musik-Sverige. Det känns därför väldigt bra att tillsammans med dem kunna bidra till att livescenen stärks, säger Micke Johansson, Sr Brand Manager på Carlsberg Sverige.

För att stödja livescenen kommer man i samarbetet, under konceptet ”Pet Sounds Sessions”, arrangera flertalet spelningar som äger rum på utvalda platser i Stockholm till att börja med, till exempel Debaser Strand, Fotografiska och Pet Sounds egna skivbutik. Spelningarna kommer även spelas in och vara möjliga för fans att streama via Pet Sounds hemsida samt på Pet Sounds Youtube-kanal för att hjälpa artisterna att nå ut till ännu fler. I Pet Sounds podcast kommer man dessutom tillsammans släppa avsnitt på samma tema och under Pet Sounds Reads backas konceptet upp i texter signerade rutinerade musikjournalister.

Stockholm är en stad med otroliga musiker, både kända och okända. Det vore en enorm förlust för hela musikvärlden om de inte gavs möjlighet att träffa sin publik och växa. I Carlsberg Sverige har vi hittat en partner med stor kraft och förståelse för musik- och klubbvärlden, säger Stefan Jakobsson, grundare av Pet Sounds.

Som en del av satsningen lanserar dessutom ölvarumärket Guinness tidningen ”Stories”, som bland annat lyfter Stockholms livescen. Tidningen kommer att finnas att läsa under spelningarna som arrangeras.

Startskottet
Samarbetet lanseras i samband med 40-årsfirandet av Pet Sounds under den första av flera ”Pet Sounds Sessions” som arrangeras tillsammans med Carlsberg Sverige. Firandet tar plats på Debaser Strand. 1 000 personer kommer vara på plats för att hylla skivbutiken och stödja Stockholms livescen.

Det är inte bara Pet Sounds som kommer firas. Det är också Stockholms kreativa och musikala talanger. Detta blir det första av många tillfällen som vi tillsammans möjliggör för att artister och publik ska kunna mötas, säger Micke Johansson.

Under kvällen kommer storslagna uppträdanden avlösa varandra.

Firandet ska höras till alla de som tror att livescenen är ett utdöende släkte. Detta blir en kväll Stockholm sent kommer glömma, säger Stefan Jakobsson.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Bodor, Interim Head of Communication
Tel: +46 70 648 70 65
E-post: [email protected]

  

Johan Lindgren, Pet Sounds Paper
Tel: + 46 73 3185801
E-post: [email protected]