Meny

Nattvandring.nu – ett samarbete vi är mycket stolta över

Carlsberg Sverige har varit partner till stiftelsen Nattvandring.nu i snart 10 år.

Nattvandring.nu bildades 2008 och Carlsberg Sverige blev partner kort därefter. Idag engagerar stiftelsen nästan 50 000 vuxna som är aktiva i 370 lokala nattvandringsgrupper runt om i landet. 2018 gjordes 19 500 nattvandringar från norr till söder.

– Vi finns där ungdomarna är, ute på gator och torg och fungerar som stöd när de behöver det. Vi skapar trygga miljöer, är närvarande, positiva förebilder och bygger relationer, säger Janne Lundholm, driftchef för stiftelsen.

– Vi stöder Nattvandring.nu då de finns i princip över hela landet och är närvarande där unga behöver dem. Samarbetet är idag viktigare än någonsin, och är en del av vårt hållbarhetsprogram Together Towards Zero, där vi vill vara en positiv kraft och motverka ungas konsumtion av alkohol. Unga ska inte dricka helt enkelt, men om de gör det, behövs det vuxna runt omkring som ser dem och kan hjälpa till, säger Peter Hammarstedt, vd Carlsberg Sverige.

Denna vecka är det sportlov i stora delar av landet, vi går mot varmare tider och fler ungdomar kommer att samlas ute under de kommande veckorna och månaderna. Om du har funderat på att nattvandra så är det en bra tid att ta tag i saken nu. Gå in på http://www.nattvandring.nu/ och läs mer. Vill du få kontakt med din närmaste grupp eller bilda en ny tillsammans med andra vuxna/föräldrar, ta då kontakt via: [email protected].

– Vi har haft en positiv tillväxt de senaste åren och vill utveckla vår verksamhet ytterligare. Vi behöver både fler stödföretag som kan bidra till verksamheten ekonomiskt och fler vuxna som engagerar sig, avslutar Janne Lundholm.