Meny

Nomineringarna klara: De kan bli Årets Ölutvecklare 2016

Priset för Årets Ölutvecklare delas ut för sjätte året i rad på Restauranggalan den 17 oktober. Utmärkelsen instiftades av Carlsberg Sverige för att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Nu presenteras årets nomineringar.

För nionde året i rad går Restauranggalan av stapeln, arrangerad av branschtidningen RS, Restauranger & Storkök. På galan hyllas förebilder, inspiratörer och innovatörer inom den svenska restaurangnäringen. De som i år har utmärkt sig och har chansen att ta hem priset ”Årets Ölutvecklare” är:

  • Marcus Hjalmarsson, Brewski, Helsingborg
  • Stockholm Beer & Whisky Festival, Stockholm
  • Pelle Frost, All in brewing, Göteborg
  • BottleShop, Stockholm
  • Folkölsbutiken, Stockholm
  • SwedBeer.se, Göteborg
  • Stene Isacsson, Akkurat, Stockholm 

– Idag när Stockholm Beer & Whisky Festival öppnar upp dörrarna för 25 gången kan vi presentera de nominerade till Årets Ölutvecklare 2016. Vi instiftade priset redan 2011 och mycket har hänt sedan dess. Med initiativet vill vi altjämnt uppmuntra och inspirera både nya och gamla aktörer att fortsätta verka för att utveckla den svenska ölscenen, säger Henric Byström Kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Viktiga kriterier
I bedömningen för att kora Årets Ölutvecklare är det flera områden som juryn bedömer som viktiga. Dessa är nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett inspirationsstipendium. 

Årets jury består av:
Jens Dolk – restauratör, dryckesexpert, skribent och författare
Joel Linderoth – journalist & redaktör på Expressen Mitt kök
Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
Henric Byström – Kommunikationschef & ölentusiast på Carlsberg Sverige
Sanna Blomquist – dryckesskribent Dagens Nyheter och redaktör White Guide

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder. 

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]

Spritmuseum - förra årets vinnare