Meny

Nu börjar Pladdlingssäsongen

Lagom till Kristi Himmelsfärdshelgen öppnar vi upp bokningarna för sommarens pladdlingsturer. Förra året introducerade Carlsberg Sverige pladdling, att paddla kajak och samtidigt plocka upp skräp, för renare vatten. Initiativet är ett samarbete med GreenKayak, som lånar ut kajaker gratis i utbyte mot att man plockar upp skräp under paddlingsturen och delar upplevelsen i sociala medier via #pladdling #greenkayak.

Pladdlingen blev en succé förra sommaren. Det var hela 1 800 som testade att pladdla och tillsammans plockade de upp över 3,4 ton plast och skräp från våra svenska vatten under 3 600 timmar.

Sommaren 2021 är de gröna kajakerna tillbaka. Här hittar du GreenKayak by Carlsberg:

  • Stockholm: 2 kajaker på Klara Strand Café
  • Göteborg: 2 kajaker på Point 65
  • Malmö: 2 kajaker på Kommendanthusets Kafé
  • Jönköping: 2 kajaker på Point 65

Problemet med plast i våra hav och sjöar försvinner inte över en natt, men vi kan alla vara med och göra en insats. Så om du inte redan testat eller vill göra ytterligare insatser för våra svenska vatten – häng med och pladdla i sommar. Det är superenkelt och du bidrar till renare vatten och får samtidigt en härlig stund på sjön. Det är ett perfekt sätt att komma ut i naturen på hemmaplan.

Läs mer och boka din kajak här.

Carlsbergs hållbarhetsarbete
Att minska mängden ny fossil plast i våra förpackningar och att använda mer återvunnet material är en hjärtfråga för oss på Carlsberg Sverige. I början av 2021 lanserade vi ett plastlöfte där vi formulerar vår långsiktiga ambition och även har satt upp konkreta kortsiktiga mål. Vi ska t ex konvertera hela PET-portföljen för läsk och vatten till att innehålla minst 50% rPET och all shrink runt multipack ska konverteras till 100% återvunnen plast till 2022. Läs mer om plastlöftet och Carlsbergs globala hållbarhetsprogram Together Towards Zero på www.okorkat.se 

 

Om GreenKayak
GreenKayak har haft stor framgång i städer som Köpenhamn, Stockholm och Berlin, och hittills har över 45 ton skräp plockats upp från vattnet. Kajakerna är gjorda för två personer och är säkra och stabila för nybörjare. Flytväst och utrustning inklusive skräphink ingår. All plast och skräp som samlas in, sorteras och räknas. Läs mer på: greenkayak.org/