Meny

Ny ciderupplevelse med Somersby Orchard Selection

Till våren presenterar ciderhuset Somersby en helt ny kollektion under namnet Somersby Orchard Selection. Den består av en torrare, mer frisk och elegant äppelcider som riktar sig till dem som söker en sofistikerad dryck till såväl lättare maträtter och tilltugg som för sociala tillfällen. Under 2017 lanseras två varianter; Secco och Sparkling Rosé.

Nya Somersby Orchard Selection är en frisk och halvtorr äppelcider med smaker influerade av mousserande vin, och därmed även ett nytt alternativ för alla som söker goda drycker med relativt lägre alkoholhalt.

– Med lanseringen av Somerby Orchard Selection vill vi visa att cider kan vara ett sofistikerat och tilltalande val för många tillfällen. Den friska äppelcidern har en lättare karaktär och en mer förfinad smak än dagens utbud av torr cider, säger Helena Sandström, marknadschef för cider på Carlsberg Sverige. 

Somersby Orchard Selection Secco: En frisk, halvtorr och elegant äppelcider, med tydlig grund i gröna äpplen och arom av vindruvor som påminner om Muscat. Servera som aperitif, till förrätt eller varför inte skaldjur. 

Somersby Orchard Selection Sparkling Rosé: En bubblig halvtorr äppelcider av rosé karaktär med blommigt avslut av syrlig röd krusbärsarom. Njut av drycken på egen hand eller till kryddiga rätter. 

Somersby Orchard Selection lanseras under tidig vår 
Somersby Orchard Selection finns att beställa på Systembolaget från den 1 mars och på utvalda restauranger från den 3 april. Säljs på 33 cl glasflaska. Alkoholhalt: 4,5 % Art.nr Secco: 89456–03 Art.nr Sparkling Rosé: 88741–03 Pris: 17,90 kr 

För mer information och bildmaterial, kontakta: 
Josefina Hillman Tel: + 46 70 438 77 44, [email protected] 

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]