Meny

Ny VD för Carlsberg Sverige

Ted Akiskalos, VD för Carlsberg Hong Kong, tillträder som VD för Carlsberg Sverige den 1 juni. Nuvarande VD Mark Jensen går vidare till en ny utmaning inom Carlsberg-koncernen.

Carlsberg Sveriges nya VD blir Ted Akiskalos som sedan 2013 verkat som VD för Carlsberg Hong Kong, Taiwan och Macau. Innan dess arbetade han som Vice President Group Strategy på Carlsberg i Köpenhamn i tre år. Ted Akiskalos har tidigare arbetat på McKinsey i Boston, USA.

– Jag ser fram emot att börja på Carlsberg Sverige, ett företag med lång tradition, ikoniska varumärken och en pionjäranda. Teamet på Carlsberg Sverige har gått i spetsen för att skapa och utveckla dryckeskategorier, senast med en framträdande satsning med Craft-öl, och jag ser fram emot att accelerera bolagets framgång de kommande åren. På ett personligt plan har både min fru och jag haft möjlighet att besöka Sverige. Vi har blivit mycket förtjusta i landet och människorna och vi ser nu fram emot att installera oss i Stockholm, kommenterar Carlsberg Sveriges nya VD Ted Akiskalos.

Mark Jensen började på Carlsberg Sverige i maj 2010 och har under 6 år lett en organisation i förändring med förbättrade resultat och ökade marknadsandelar. Nu fortsätter Mark inom koncernen för att utveckla Carlsbergs globala export- och licensverksamhet med fokus på expansion i växande världsstäder.

– Det har varit 6 otroligt givande år som VD för Carlsberg Sverige och jag är mycket stolt över vad vi som team har åstadkommit både genom stora interna förändringar, men mest av allt genom den positiva styrka vi har visat konsumenter, kunder och konkurrenter. Det ska nu bli enormt spännande att försöka öka Carlsbergs affär i en värld som allt mer handlar om urbanisering och storstäder. Jag brinner för tillväxt och det här ska bli både krävande och kul, säger Mark Jensen.

Ted Akiskalos börjar som VD för Carlsberg Sverige den 16 juni och Mark Jensen börjar sin nya roll som Senior Vice President Export, License & Urban Development på koncernens huvudkontor i Köpenhamn den 1 juni.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]