Meny

Pilsnersillen, årets nykomling på midsommarbordet

Sillen har en självklar plats på svenskarnas högtidsbord, men äts mer än någonsin under sommaren. I år tipsar Melanders Fisk om en sill utöver det vanliga till midsommarlunchen – Pilsnersillen! Receptet har smaksatts med Eriksbergs Juvelpilsner, som tillsammans med apelsin, vanilj och rödlök ger en fyllig, sötsyrlig sill perfekt till Midsommar.

Pilsnersillen är framtagen av Nils Molinder som är krögare, TV-kock och tillika en av bröderna bakom Melanders Fisk.

– Vi valde att lyfta fram den naturligt örtiga beskan hos ölet och komplettera med somriga toner som apelsin och rödlök.

Receptet har den där klassiska, sötsyrliga känslan man söker hos en klassisk sill, men får en rundare, fylligare smak av ölet. En superbra smakkompis både till både pilsner och potatis, säger Nils Molinder.

Receptet till sillens lag är baserat på ett klassiskt sillrecept på ättika, socker och vatten. Därefter har stjärnanis, vaniljstång, rödlök, apelsinsaft och pilsner tillsatts i lagen.

Nils rekommenderar att sillen ska läggas in i minst 48 timmar och helst en vecka innan servering för att smakerna ska utvecklas helt.

Melanders Pilsnersill kan köpas hos Melanders Fisk, pris 75 kr för 220 g, medan den som vill glänsa med sin egen Pilsnersill till Midsommar kan göra Nils recept hemma.

Recept:
Sill till 4-6 portioner
1 dl mörk sirap
1 dl socker
1 dl ättika 12%
2 dl Eriksberg pilsner
1/2 dl färskpressad apelsin
1/2 dl vatten
1 st stjärnanis
1 st vaniljstång
1 rödlök
1 apelsin till garnering
Några kryddpepparkorn

Om Eriksberg
Juvelpilsner Eriksbergs Juvelpilsner är en nyanserad ljus lager i tysk pilsnerstil med örtiga humletoner och tydlig balanserad beska. Ölets maltiga kropp kompletteras av en frisk örtighet från tysk ädelhumle och blommigt fruktiga övertoner från Saphirhumle.

Eriksbergs Juvelpilsner finns på Systembolaget från och med den 1 juni

För pressmaterial och produktprover, vänligen kontakta:

Kristin Åkerlund Tel: 070-619 45 10

E-mail: [email protected].

 

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]