Meny

Sverige först ut med ofiltrerad lager från Carlsberg

I vår lanserar Carlsberg en av sina största nyheter på många år: Carlsberg Unfiltered - en ofiltrerad lageröl. Det nya ölet, där man skippat filtreringsprocessen för att behålla råvarornas naturliga smaker, gör dessutom sin världspremiär i Sverige. Carlsberg Unfiltered karaktäriseras av ännu tydligare humletoner, fylligare karaktär och större smak än originalet. Ölet lanseras i dagligvaruhandeln samt på utvalda restauranger lagom till sommaren.

Carlsberg grundades 1847 och har sedan dess utvecklat konsten att brygga öl. I Carlsberg Unfiltered, har bryggeriet till skillnad från sin storebror Carlsberg Export slopat filtreringsprocessen och bevarat alla naturliga smakämnen från malt, jäst och humle. Resultatet är ett balanserat, fylligt och uppfriskande öl med tydliga humletoner och en lätt opolerad karaktär - en upplevelse där ölets råvaror kommer fram i doft, smak och utseende.

 – Vårt ständiga mål är att förfina hantverket bakom ölet, och genom att hoppa över filtreringen kan vi framhäva ölets naturliga smaker. Carlsberg Unfiltered är lika uppfriskande och balanserad som den Carlsberg man är van vid, men med en något råare smakupplevelse, säger Micke Johansson, varumärkesansvarig på Carlsberg.

 Den svenska marknaden är först ut att lansera det nya ölet, som inledningsvis finns i två alkoholstyrkor. Carlsberg Unfiltered kommer att finnas i dagligvaruhandeln i ett pack om fyra stycken 50 cl burkar, alkoholstyrka 3,5 %, samt som fatöl på utvalda restauranger i hela Sverige, då med alkoholstyrkan 4,5 %.

 Carlsberg Unfiltered  
•    Alkoholstyrka: 50 cl burk 3,5 % vol och fat 4,5 % vol
•    Färg: lätt molnigt utseende, en gyllene färg och framträdande skumkrona
•    Doft: krispigt brödiga malttoner, halm samt örtiga citrusfrukter
•    Smak: balanserad, maltig smak med tydliga humletoner och inslag av knäckebröd och citrusskal.

Eftersom ölet är ofiltrerat har det en fylligare smak och mer opolerad karaktär som framhäver råvarornas naturliga smaker. Avnjuts bäst väl kylt 4-6 grader i ett ”tumbler” glas.

 

För mer information, kontakta:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-post: [email protected]

För information och bildmaterial, kontakta:
Elina Gregor
Telefon: 070-480 77 31
E-post: [email protected]