Meny

Välkommen till bryggeriet i Falkenberg på Ölets Dag

Onsdag den 20 juli genomförs traditionsenligt Ölets dag på bryggerier runtom i Sverige. Carlsberg Sverige kommer då att välkomna ölintresserade till bryggeriet i Falkenberg.

Dagen kommer att bjuda på en rundtur i bryggeriet, en närmare titt på försöksbryggeriet, Backyard Brewery, som kommer att berätta mer om sin verksamhet och bjuda på alkoholfria testbrygder. Besöket avslutas med möjligheten att lära sig hur man häller upp en perfekt fatöl och till det serveras ett smörrebröd. På plats under dagen finns bryggmästaren Rhys Powell, bryggaren Gustaf Larsson och ölutbildare Karin Berntson. 

Anmäl dig till att besöka bryggeriet här. Det finns endast ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller. Alkoholfri öl kommer att serveras. Åldersgräns 18 år.

 

Om Ölets dag
Sveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli. Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande med idag över 380 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige. På ölets dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl. Se även Ölets Dags facebooksida för löpande information om aktiviteter.