Meny

Årets juliga drycker från Carlsberg Sverige

På tisdag den 1 november är det premiär för årets juldrycker på Systembolaget. Carlsberg Sveriges julsortiment består av en hel buffé där klassiker som är ett måste på julbordet samsas med nya juliga bekantskaper.

Ett av de första bryggerierna i Sverige som började producera julöl var Aktiebryggeribolaget Falken och än idag håller Falcon den stolta julölstraditionen vid liv, inte minst med Falcon Julbrygd som framställs efter ett anrikt recept från 1898. Falcon Julbrygd är fortfarande ett av Sveriges mest populära julöl med en mjuk och fin sötma, markerad beska och en fyllig smak av rostad malt.

– Falcon Julbrygd har en stolt historia och vi är minst lika stolta över att föra bryggartraditionen vidare i Falkenberg där vi brygger Falcon Julbrygd och även de flesta av våra andra julöl, säger Rhys Powell, bryggmästare på Carlsberg Sverige.

En annan klassiker på många svenska julbord är Carnegie Porter som dessutom är Sveriges äldsta varumärke som fortfarande är i bruk. Carnegie Porter har en särställning i svensk ölkultur och har den unika egenskapen att den passar till både julmaten och julgodiset. Dessutom är Carnegie Porter ett måste för alla som gillar att blanda sin egen julmumma.

Vintriga alkoholfria öl
Det första svenska alkoholfria julölet som lanserades på Systembolaget var Eriksbergs Julbordslager. Efter ett överväldigande mottagande bytte ölet namn till Hovmästarlager och blev en del i det ordinarie sortimentet. Hovmästarlager är ett lite mörkare alkoholfritt lageröl med fyllig smak som passar utmärkt på julbordet. En annan alkoholfri vinterfavorit från Carlsberg Sverige är Falcon Vinterbrygd med dess toner av choklad, kaffe och torkade frukter.

Apotekarnes Julmust – julbordets mest självklara dryck
Must lanserades redan i början av 1900-talet som ett alkoholfritt alternativ till öl, men utvecklades sedan till julmust som snabbt blev en succé.  Favoriten stavas Apotekarnes som står för hela 70 procent av den totala julmustkonsumtionen – förra året drack svenskarna över 28 miljoner liter Apotekarnes Julmust och i år beräknas den siffran stiga med cirka en miljon liter. Det är den sockerfria varianten av Apotekarnes som står för den största ökningen.

För den som vill ha en lite vuxnare och mindre söt julmust, finns Apotekarnes Bryggarmust som är en blandning av julmust och alkoholfritt julöl.

Tomtebloss Winter Warmer – en smakrik nyhet signerad Nya Carnegiebryggeriet
Årets vintriga nyhet från Nya Carnegiebryggeriet går under namnet Tomtebloss Winter Warmer och är en brown ale med maltig smak och en liten sötma med inslag av sirapslimpa, torkade aprikoser, knäck, choklad och pomerans.  Tomtebloss Winter Warmer och alla andra julöl från Carlsberg Sverige finns till försäljning på Systembolaget från 1 november. 

 Läs mer om våra julprodukter här

 

För mer information, vänligen kontakta:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige,

Tel: 070-483 05 48, E-post: [email protected]