Meny

Carlsberg Sverige

Brewing for a better today and tomorrow

Carlsberg Sverige idag

Carlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av de välkända och folkkära varumärken som vi förvaltar och utvecklar är Falcon, Carlsberg, Pripps Blå, Ramlösa, Festis och Pepsi.

Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hållbarhet och hög kvalitet. Carlsberg Sverige ingår i Carlsberg Group som är världens fjärde största bryggerikoncern med verksamhet i över 40 länder.

Vi skapar mer än dryck. Vi skapar livskraft, gemenskap och njutning.

2001

År 2001 bildades Carlsberg Sverige AB. Två av landets då ledande bryggeriföretag, Pripps och Falcon.

60

Vi har cirka 60 starka varumärken och cirka 400 unika produkter.

950

Företaget är idag summan av det arbete och engagemang som cirka 950 medarbetare satsar varje dag.

Nyheter

Carlsberg Sverige stora sockersänkning – minskar med 43 procent i läskportföljen

Carlsberg Sverige stora sockersänkning – minskar med 43 procent i läskportföljen

28.02.24

Det sockras allt mindre i Carlsberg Sveriges läsk. Sedan 2019 har sockerhalten i läskportföljen minskat med 43 procent och i dag är tre av fyra liter av Carlsberg Sveriges läsk fri från tillsatt socker, visar nya siffror.
Årets Ölutvecklare 2023: De nominerade är…

Årets Ölutvecklare 2023: De nominerade är…

15.02.24

Årets Ölutvecklare är utmärkelsen som hyllar insatser för den svenska ölkulturen. Nu har juryn enats om årets tre nominerade kandidater: Piteåbryggeriet This Is How, Stockholmsrestaurangen Portal och den nyöppnade Göteborgsbaren Kranen.
Alkoholfri öl slår rekord – här ökar det mest i Sverige

Alkoholfri öl slår rekord – här ökar det mest i Sverige

31.01.24

Nya siffror visar att svenskarna dricker mer alkoholfri öl än någonsin. Carlsberg Sverige slog under 2023 sitt eget rekord med en försäljning på drygt nio miljoner liter i dagligvaruhandeln och en färsk genomgång visar vilka i Sverige som ökar sin konsumtion mest.