Meny

Alkoholfri öl direkt ur kökskranen med Carlsbergs uppfinning

Carlsberg kan idag stolt presentera KatÖlysatorn - världens första ölomvandlare för kökskranar. Denna banbrytande innovation kommer i form av en adapter, som i realtid förvandlar vanligt kranvatten till nybryggd alkoholfri lager med en enkel vridning på kranen.

Lagom till våren kommer en produktnyhet för alla som älskar att njuta av en skummande god öl. Efter år av forskning och utveckling kan Carlsberg idag presentera den färdiga prototypen av KatÖlysatorn, en uppfinning som gör det möjligt att omvandla kranvatten till öl på nolltid. Produkten kommer i form av en adapter, som enkelt installeras på en vanlig kökskran. 

– Det är med stor glädje som vi äntligen kan presentera denna teknologiska bedrift som kommer att förändra ölindustrin för alltid. Med vår adapter och en enkel vridning förvandlar du köket till ett eget mikrobryggeri, med nybryggd alkoholfri ljus lager serverad direkt ur kranen, säger Casper Danielsson, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

KatÖlysatorn bygger på en sofistikerad process som involverar hydro-fermentationsteknik, vilket omvandlar H2O till C2H5OH. Detta gör det möjligt att skapa en perfekt balanserad lager varje gång du öppnar kranen. Metoden är den senaste innovationen från Carlsbergs laboratorium i Köpenhamn, som genom historien ligger bakom såväl skapandet av pH-skalan som metoden för att isolera ren jästkultur.

Adaptern är designad för att kunna installeras på vilken standardkökskran som helst, och användaren kan smidigt växla mellan lägena ”Öl” och ”Vatten”.

Inom kort kommer information gällande förbeställning av katÖlysatorn. Carlsberg räknar med att adaptern finns i butik från och med midsommar.

 

För mer information, kontakta:

Casper Danielsson, kommunikationschef Carlsberg Sverige,
[email protected], 070 305 47 33