Meny

Carlsberg lanserar Amber Bay Fresh lime

Nu lanseras hard seltzern Amber Bay i Sverige, en uppfriskande alkoholhaltig dryck som endast innehåller kolsyrat vatten och alkohol - smaksatt med frukt och utan tillsatt socker eller sötningsmedel. I USA har kategorin hard seltzer skördat stora framgångar de senaste åren och fortsätter att växa.

Namnet på kategorin hard seltzer beskriver produkten där “hard” betyder alkoholhaltig och “seltzer” kolsyrat vatten. Att drycken har blivit så populär i USA beror till stor del på att den är uppfriskande, fräsch och mindre söt. Med Amber Bay så är Carlsberg Sverige en av de första att introducera kategorin hard seltzer i Sverige.

- Vi är glada att lansera Amber Bay och kategorin hard seltzer på den svenska marknaden. Efterfrågan på sockerfria produkter fortsätter att växa och till skillnad från många amerikanska hard seltzers, som ofta är lite sötade, är Amber Bay helt utan tillsatt socker och sötningsmedel, säger Emelie Eriksson, brand manager på Carlsberg Sverige.

Namnet Amber Bay och dess design är inspirerat av de långa och varma somrarna i Kalifornien med stränder, surfing och ett spontant socialt umgänge. Amber Bay innehåller kolsyrat vatten, alkohol med smaksättning av naturliga fruktaromer och fruktjuice, utan tillsatt socker och sötningsmedel. Först ut är smaken Fresh lime som lanseras den 17 februari i Systembolagets beställningssortiment och på utvalda restauranger.

Pris Systembolaget: 21,90 kr per 330 ml sleekburk (4-pack)
Alkoholhalt: 5,0 %
Artikelnummer: 87508-15

För mer information, gå in på: www.amberbay.se

 

För mer information, kontakta:
Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-mail: [email protected]