Meny

Kändisarna vi helst vill se på fotboll tillsammans med

Fotbolls-EM är i full gång och efter ett kryss mot Spanien ska Sverige försöka ta tre poäng mot Slovakien på fredag. Hundratusentals svenska supportrar kommer att heja fram vårt landslag, men istället för att flockas på läktare och sportbarer, är det vardagsrummet som gäller för de flesta. Därför har landslagets sponsor Carlsberg låtit Sifo ta reda på vilken kändisduo vi helst skulle vilja ha som sällskap i tv-soffan när vi tittar på en fotbollsmatch.

Det finns många kända duos i Sverige, till exempel Filip & Fredrik och Bianca Ingrosso & Pernilla Wahlgren. Men när svenska folket får bestämma vilket radarpar de helst skulle vilja titta på en fotbollsmatch tillsammans med är det Bäst i tests programledare Babben Larsson och hennes sidekick David Sundin som står högst i kurs. Det framkommer i en ny Sifo-undersökning, genomförd på uppdrag av Carlsberg som sponsrar herr- och damlandslaget i fotboll.

Prinsessan Victoria och Prins Daniel är också ett populärt val att ha som sällskap under fotbollsmatch.  Den kungliga duon delar listans andraplats med programledarparet Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Vilken av följande kändisduos skulle du helst titta på en fotbollsmatch tillsammans med?

 1. Babben Larsson & David Sundin (12%)
 2. Kronprinsessan Victoria & Prins Daniel (8%)
  Kristian Luuk & Fredrik Lindström (8%)
 3. Ingvar Oldsberg & Björn Hellberg (7%)
 4. Jennie Strömstedt & Steffo Törnqvist (5%)
 5. Filip & Fredrik (4%)
  Bianca Ingrosso & Pernilla Wahlgren (4%)
 6. Anders Tegnell & Lena Hallengren (3%)
 7. Lotta Lundgren & Erik Haag (2%)
 8. Alex Schulman & Sigge Eklund (1%)

 

Männen föredrar helst en fotbollskväll med Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg (11%) medan 15 procent av kvinnorna väljer Babben Larsson och David Sundin. De senare är framför allt favoriter hos de yngre generationerna, medan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är favorit hos svenska män och kvinnor över 50 år. 

Alla kan stötta våra fotbollslandslag från tv-soffan
Som partner till SvFF och det svenska herr- och damlandslaget i fotboll, genomför Carlsberg initiativet En del av laget som handlar om att ge alla möjlighet att visa sitt stöd till våra fotbollslandslag. På www.endelavlaget.se kan supportrar ladda upp en bild på när de hejar fram våra landslag från tv-soffan.

– Supportrarna är lagets tolfte spelare och deras stöd betyder jättemycket även när det inte går att vara på plats på arenan i samma utsträckning som förut. Med En del av laget vill vi att alla ska kunna känna att de är en del i sommarens fotbollsmästerskap, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig på Carlsberg Sverige.

 

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Carlsberg. Den bygger på ca 1100 intervjuer, bland svenska allmänheten och är riksrepresentativ. Datainsamlingen genomfördes i Kantar Sifos slumpmässigt rekryterade webbpanel, mellan 4 och 6 maj 2021.

 

För mer information, kontakta:
Louise Eckerbom, Senior Brand Manager Carlsberg Sverige

Tel: 070-870 45 92
E-mail: [email protected]

Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-mail: [email protected]