Meny

Lost in Perfection - En filmserie i fyra delar om restaurangbranschen i Tokyo

Inte i någon annan stad i världen är kvalitén och fingertoppskänslan i mat och dryck så tydlig som i Tokyo och ingen annanstans hittar vi fler Michelinstjärnor. Men varför? Vi åkte dit för att ta reda på vad som är deras drivkraft.

Följ med oss i fyra korta avsnitt och möt kockar, bartenders och experter som berättar om sina tankar kring perfektion.

Tokyo är inte bara världens folkrikaste stad, det är även den stad i världen med flest restauranger och barer. Med sitt enorma utbud är det inte särskilt konstigt att det också är här som du hittar flest stjärnor i Guide Michelin. Men är det verkligen det stora antalet restauranger som ligger till grund för Tokyos många Michelinstjärnor? Vi tror att det handlar om något annat, något som genomsyrar hela det japanska samhället – perfektion.

 Inte i någon annan stad i världen är kvalitén och fingertoppskänslan så tydlig som i Tokyo. Här är alla detaljer, från minsta råvara till restaurangpersonalens expertis, framtagna och behandlade med sådan kärlek och precision att det enda tänkbara slutresultatet är perfektion. För att förstå hur Tokyoborna arbetar och tänker, har vi på Carlsberg Sverige skickat ut vår reporter, Daniel Da Silva, på en liten expedition. Följ med honom på en smakresa i Tokyo och möt några utav stadens främsta kockar, bartenders och experter. Lyssna till deras tankar kring perfektion och den ständiga strävan efter fortsatt utveckling.

-  Vi på Carlsberg brinner för att utvecklas och överträffa förväntningar, och vår målsättning är att vi alltid ska erbjuda den perfekta öl-upplevelsen. Med denna djupdykning i Tokyos värld av mat och dryck hoppas vi kunna inspirera svenska krögare och dig som gäst, säger Magnus Roos, Carlsberg Sverige.

 

Lost in Perfection- del 1: The Chef

I miniseriens första avsnitt möter vi några av världens främsta kockar inom japansk matlagning som berättar om deras syn på perfektion. Vad har de för mål och vad strävar de efter i sin matlagning?

”Som kock tittar jag alltid framåt. Men jag blir aldrig färdig, det finns alltid bättre ingredienser, bättre saker där ute att hitta.”
Mr. Genji Matsuzaki, Executive Chef, Teppanyaki

]

 

Lost in Perfection- del 2: The Bartender

I del två får vi följa med in bakom baren, där vi möter några av Tokyos skickligaste bartenders som delar med sig av sin kunskap och sina tankar kring perfektion.

 “Perfektion är känslan och medvetenheten att försöka bli bättre, små steg i taget.”
Rodgerio Igarashi, Head Bartender, Bar Trench

 

 Lost in Perfection- del 3: The Ingredients

Fyrkantiga meloner, vindruvor för sexhundra kronor och persikor som bokstavligt talat får det att vattnas i munnen. I den tredje delen i vår filmserie Lost in Perfection får du se hur japanernas sinne för perfektion tar ingredienserna till helt nya nivåer.

”Det finns ju perfektion och sen så kan man liksom gå över den gränsen, så det nästan blir sjukligt…”
Daniel Da Silva, Reporter

 

Lost in Perfection- del 4: The Tools

Flera hundra års tradition och utveckling har gjort Japanska köksredskap till vad det är idag. Vad ska man tänka på när man köper en kökskniv? Hur ser den perfekta vispen ut? I den fjärde och sista delen får du veta mer om japanernas perfekta köksredskap, och om vikten av att ha rätt verktyg när man jobbar med mat.

”Jag åkte till Tokyo med ambitionen att försöka förstå var deras sinne för perfektion kommer ifrån. Jag åkte där ifrån fylld av tacksamhet efter att ha träffat otroligt många duktiga, dedikerade och ödmjuka människor som delat med sig av sina tankar och erfarenheter. Det känns som jag bara skrapat lite på ytan, men jag tror att jag har börjat förstå.”
Daniel da Silva, Reporter