Meny

O’Learys och Carlsberg Sverige lanserar nytt barkoncept

Nu öppnar ett nytt vattenhål för stockholmarna, när O’Learys och Carlsberg Sverige slår upp portarna till sin gemensamma satsning Beer Garden. Ett helt nytt barkoncept på över 220 kvadratmeter med plats för 125 gäster som inspirerats av amerikanska beer gardens – perfekt för stora och små gäng att spendera hela kvällen på.

Nu när vi äntligen kan ses fysiskt igen vill vi ha platser där man under avslappnade förhållanden kan träffa såväl nya som gamla bekantskaper. Väl tajmat till detta öppnar nu O’Learys och Carlsberg Sverige sitt nya gemensamma barkoncept Beer Garden på undervåningen i O’Learys Norrtull för gäster att spendera hela eller delar av kvällen på. Ambitionen är att skapa ett socialt rum i rummet, där gäster kan umgås och göra lättsamma aktiviteter ihop, som att spela dart, pingis eller cornhole, samt äta och dricka något gott.

- Suget efter att umgås och göra roliga saker ihop med andra är enormt, inte minst efter två år av minskat socialt umgänge. Med Beer Garden ville vi därför skapa en mötesplats där våra gäster får en härlig kväll fylld av tävlingar, sport, blandat med god mat och dryck. Detta nya koncept är något som vi verkligen tror passar både nya som gamla O’Learys-gäster och förhoppningsvis blir Beer Garden ett favoritställe för många kompisgäng och kollegor att hänga på framöver, säger Lars Höglin, på O’Learys/Social Eatertainment Group. 

Beer Garden passar bra för stora grupper som vill anordna en kickoff, ett födelsedagsfirande, ett event eller liknande. Lokalen har inspirerats av amerikanska beer gardens och tanken är att skapa en avskalad utomhuskänsla med hjälp av långbord, bänkar och en öppen och inbjudande bar, blandat med rustika inslag som korrugerad plåt, naturmaterial, armeringsjärn och ljusslingor. 

- Vi är väldigt glada att göra detta tillsammans med O’Learys och att vår gemensamma Beer Garden nu står färdig att ta emot gäster. Detta är ett nytt sätt för oss att jobba på och det känns riktigt kul att visa upp vårt varumärke i ett helt nytt sammanhang och samtidigt bidra till en grym lokal för folk att umgås och ha kul på. Vi ser också mycket fram emot att kunna använda lokalen för att bjuda in spännande dryckes-experter, anordna sportquiz, företagsevent och ölprovningar framöver, säger Minna Månsson, på Carlsberg Sverige. 

Beer Garden är en förlängning av O’Learys eatertainment-erbjudande. Planen är att ta konceptet vidare till fler O'Learys-restauranger så att fler i branschen kan möta behovet av större sociala samlingsplatser för folk att umgås på. Konceptet är dessutom skalbart och kan användas både inomhus och utomhus. 

Kort om beer gardens 
En beer garden, från tyskans Biergarten, är traditionellt sett ett utomhusområde där öl och mat serveras, vanligtvis vid gemensamma bord. Beer gardens har sitt ursprung i Bayern, men finns i många länder runt om i världen. I USA har de flesta beer gardens även olika typer av aktiviteter som bowling och brädspel. 


Om O’Learys 
O'Learys är en svensk franchisekedja som grundades 1988 i Göteborg, Sverige och som drivs av Social Eatertainment Group. Idag har O’Learys fler än 110 enheter över hela världen. O'Learys erbjuder en fullständig eatertainment-upplevelse med en kombination av sport, sociala spel och aktiviteter och amerikanskinspirerad mat i välkomnande Boston-miljö. Social Eatertainment Group äger även Harrys och Sing Sing Karaoke och har totalt över 140 enheter över hela världen För mer information se www.olearyssportsbar.com eller www.socialeatertainmentgroup.com. 

 

Om Carlsberg 
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa, Pepsi och Festis är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med försäljning på 150 marknader. Mer information på www.carlsbergsverige.se