Meny

RENT VATTEN I ETIOPIEN

Som ett led i vårt hållbarhetsarbete stöttar vi Operakällaren Foundation till förmån för Wateraid. Operakällaren Foundation har hittills samlat in över 42 miljoner kronor till Wateraid och deras vattenprojekt för att säkra tillgången till rent vatten i främst Etiopien i Östafrika.

Etiopien är ett av de länder i världen där flest människor saknar rent vatten. Ungefär 60 miljoner människor i landet saknar idag rent dricksvatten, vilket får fruktansvärda konsekvenser för människors hälsa och liv. Pengarna som samlas in via Operakällaren Foundation kommer nu WaterAid omvandla till rent vatten genom att borra brunnar och installera vattensystem i samhällen, på skolor och på sjukhus, och genom det förändra och rädda tusentals liv.

Det här är ett bra komplement till det samarbete vi har tillsammans med Svenska Röda Korset och Ramlösa Vattenfond där vi bidrar med motsvarande en liter rent vatten för varje liter Ramlösa vi säljer. Hittills har vi bidragit med motsvarande över 630 miljoner liter rent vatten.

Att ha Noll Vattenspill är en av våra ambitioner inom hållbarhetsprogrammet Together Towards Zero och ett prioriterat område för oss att arbeta med.

Läs mer här. https://www.operakallarenfoundation.com/