Meny

Somriga drinkar lanseras i cidertappning

Under senare år har cider blivit allt mer populärt och numera finns det en bred flora av smaker som sträcker sig långt bortom klassikerna äpple och päron. Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Nedräkningen till en stundande semester har börjat och många ser fram emot lata dagar i solen, bara ligga och slappa lite hängmattan och kanske unna sig något gott att dricka före middagen. Nu lanserar Somersby en egen tolkning av den klassiska sommardrinken Piña Colada med smak av fruktig ananas och tropisk kokos.

– Vi har tidigare lanserat Somersby Sparkling Rosé, Secco och Spritz som alla har blivit riktigt populära. Lagom till sommarsemestern lanserar vi nu en cider som inspirerats av den kanske somrigaste drinken av alla. Somersby Piña Colada gör sig allra bäst kall i ett glas med is och passar perfekt som fördrink eller efter middagen, säger Emelie Eriksson, produktansvarig för cider på Carlsberg Sverige.

Stort sug efter alkoholfria alternativ
Alkoholfria drycker blir allt mer populärt, inte minst alkoholfri öl och cider. Inom cider är det premiumalternativen i 33 cl glasflaska som sticker ut – från 2019 till 2020 ökade försäljningen med
18 procent*. Under de senaste åren har Somersby lanserat flera olika alkoholfria alternativ och tidigare i år kom även succén Somersby Sparkling Spritz i en alkoholfri variant. Med en bittersöt smak och en tydlig ton av fruktig apelsin passar den utmärkt som fördrink eller till lättare rätter.

– Somersby Sparkling Spritz avnjuts bäst i ett vinglas med is och en skiva apelsin. Prova gärna att dra den vita sidan av en strimla apelsinskal runt glasets öppning för att få en upphöjd apelsindoft, säger Emelie Eriksson.

 

Fakta om Somersby Piña Colada och Sparkling Spritz 0,0

  • Somersby Piña Colada har en alkoholstyrka på 4,5 procent och finns till försäljning på Systembolaget i 33 centiliters glasflaska för 16,90 kronor från och med den första juni.

  • Somersby Sparkling Spritz 0,0 procent finns att köpa i livsmedelsbutiker i 33 centiliters glasflaska för cirka 12,95 kr.

 

*Nielsen DVH Totalt, procentuell ökning av alkoholfri cider i 33 cl glasflaska från 2019 till 2020

 

För mer information, kontakta:
Emelie Eriksson, Brand manager cider & ready-to-drink

Tel: 070-374 41 96

E-mail: [email protected]

 

Henric Byström, Kommunikationschef Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
E-mail: [email protected]