Meny

Stora milstolpen – 1000 skadefria dagar i rad i Ramlösa

1000 dagar i rad utan någon skada som lett till sjukfrånvaro. Denna milstolpe har Carlsberg Sveriges fabrik i Ramlösa nu nått och förklaras av flera breda satsningar på säkerhet. Nu väntar fortsatta investeringar vid produktionsanläggningen.

Säkerhet och hälsa står högst upp på Carlsberg Sveriges dagordning. Målet är en trygg, säker och trevlig arbetsplats för alla drygt 700 medarbetare i företaget. Ett exempel på detta är verksamheten i Ramlösa.

Ramlösa ingår sedan 2010 i Carlsberg Sverige och varje år går närmare 80 miljoner liter mineralvatten från Ramlösa ut från fabriken. Därtill produceras även läsk. Totalt arbetar närmare 70 personer i fabriken, som med gemensamt fokus på hälsa och säkerhet nu har nått milstolpen om 1000 dagar i rad utan någon skada som lett till sjukfrånvaro, ibland kallat LTA.

Bakgrunden till sviten kallas investeringar och prioriteringar, förklarar Warren Kilian, platschef vid fabriken i Ramlösa.

– Det krävs konstant fokus och engagemang från alla för att hålla oss själva och våra kollegor säkra på jobbet. Det är glädjande att se det positiva resultatet av alla de säkerhetsförbättringar som vi gjort. Det här är ett arbete som aldrig tar slut, så vi kommer att fortsätta göra kontinuerliga förbättringar för att se till att vi alla kan komma hem säkert och utan några skador – varje dag, säger Warren Kilian.

Säkert beteende i fokus i Ramlösa
Bakom den skadefria sviten finns flera aktiviteter. Stort fokus har legat på att främja en säker arbetsmiljö där alla anställda aktivt bidrar till att skapa en säker och hälsosam arbetsplats.

Medarbetarna i Ramlösa har totalt gjort 1199 riskobservationer, vilket är en notering eller identifiering av en potentiell risk i verksamheten. 70 procent av riskobservationerna var kopplade till riskfyllt beteende, där det gäller att identifiera och hantera risker i det dagliga arbetet.

Utöver detta har även ledarna i Ramlösa genomfört 735 säkerhetspromenader, med ett genomsnitt på 105 promenader per person, under 2023. Under promenaderna följs bland annat riskobservationer upp och ageras på.

– Med många riskobservationer kopplade till beteende visas medvetenhet och engagemang för att identifiera och hantera risker. Detta fina resultat främjar en säker arbetsmiljö där alla anställda aktivt bidrar till att skapa en säker och hälsosam arbetsplats. Nu är fokus inställt på att kommer förbi det tidigare rekordet på 1 640 dagar, Jonas Kudermann, produktions- och logistikchef på Carlsberg Sverige.

För mer information, kontakta:
Casper Danielsson, kommunikationschef Carlsberg Sverige,
[email protected], 070 305 47 33