Meny

Garage Hard Lemon kommer till Sverige

I maj lanseras Garage Hard Lemon, en alkoholhaltig lemonaddryck som redan har gjort succé i flera andra länder runt om i Europa. Garage Hard Lemon har hämtat inspiration från den amerikanska lemonadtraditionen och är en maltbaserad dryck med frisk och bittersöt smak.

Lemonadtraditionen, med rötter i USA, har fått ge inspiration till Garage Hard Lemon. Flaskan har en avskalad retrodesign och drycken har ett naturäkta, grumligt utseende med en bittersöt, frisk citronsmak. Garage Hard Lemon är maltbaserad, vilket ger en naturlig sötma och en mer mättad och autentisk smak.

– Vi svenskar efterfrågar allt mer drycker med mindre sötma. Garage Hard Lemon har en härligt syrlig smak av citron och är inspirerad av den amerikanska traditionen med hemmagjord lemonad. Namnet anspelar på ”garagehäng” med vänner, ett fenomen som är stort i USA, säger Helena Sandström, ansvarig för cider och blanddryck på Carlsberg Sverige.

Serveringsritual för den ultimata Garageupplevelsen
För att få till bästa lemonadupplevelse är Garage Hard Lemon tänkt att serveras enligt en speciell ritual:

  • Fyll ett glas till hälften med iskuber (använd gärna ett glas i glasburksmodell för att få till den rätta Garagekänslan)Häll i Garage Hard Lemon
  • Pressa i en halv citron
  • Dekorera med färska citronskivor och toppa med en kvist citronmeliss
  • Servera!

Garage Hard Lemon är en maltbaserad lemonaddryck med en balanserad bittersöt smak. Drycken lanseras 2 maj 2016 på utvalda restauranger och i Systembolagets beställningsssortiment. Pris: 19,90 kr, 27,5 cl glasflaska. Alkoholhalt: 4,0 %. Artikelnummer: 888-6503. 

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri och erbjuder ett brett urval av drycker. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin- och spritsortiment. Carlsbergs framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder

Kontakt

För mer information, kontakta:

Kommunikationschef Carlsberg Sverige

Henric Byström

Tel 070-4830548 Email [email protected]