Meny

Is från ICEHOTEL blir öl för andra gången

Tillsammans med Icehotel har Nya Carnegiebryggeriet för andra gången skapat ölen Torne Islager, en ljus och välhumlad lager bryggt på smällt is från Torne älv i Jukkasjärvi.

– Denna öl består till 94% av vatten så när vi började spåna kring om man kan göra något spännande med vattnet så tänkte vi osökt på Icehotel. Sagt och gjort, idén blev till verklighet och förra vintern bryggde vi Torne Islager. Samarbetet blev en sådan succé att vi kunde inte motstå att brygga den igen i år, säger Anders Wendler som är bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet.

Nya Carnegiebryggeriet släpper årets Islager med en två dagars vinterfest på bryggeriets terrass och i baren (16-17 december).Två stycken träbadtunnor kommer att stå uppvärmda på terrassen med utsikt över Hammarby Kanal mellan kl. 16:00 och 22:00 på fredag & lördag och glaspassagen mellan baren och bryggeriet görs om till uppvärmd uterum/islager bar/lounge. Ett tillfälligt omklädningsrum kommer också att finnas i bryggeriet.

Helgen till ära serveras även en Jukkasjärvi-inspirerad renklämma. Kombon med en Torne Islager (eller alkofritt alternativ) och klämma kostar 100 SEK. Alkofria och vegetariska alternativ finns också.

Gästerna ombes ta med egna badkläder, tofflor, handduk & en bra aptit!  Ingen föranmälan krävs.

För länk till eventet, gå till: https://www.facebook.com/events/1003887513049318/

Kontakt: Steve Dippel, [email protected]