Meny

Årets Ölutvecklare - de nominerade är…

Årets Ölutvecklare är utmärkelsen som riktar strålkastarljuset mot den svenska ölkulturen. Priset, som instiftades av Carlsberg Sverige för åtta år sedan, kommer att delas ut under Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm den 25 januari. Nomineringarna är nu klara och det ser ut att bli en jämn match mellan tre starka kandidater.

Syftet med Årets Ölutvecklare är att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Årets pristagare kommer att koras i samarbete med Nöjesguidens Ölmässa som går av stapeln den 25 januari i Pelarsalen på Norra Latin i Stockholm. De nominerade är:

CanMan
CanMan är Sveriges första och enda mobila burktappningsföretag som hjälper lokala bryggerier över hela landet att tappa öl och läsk på burk, något som är både miljösmart och gynnar kvaliteten.

Great Swedish Beer Festival
Great Swedish Beer Festival är ölfestivalen som fokuserar helt på hantverksöl och håller till i ett spektakulärt gammalt slakthus i Malmö där över 100 svenska bryggerier samlas.

Stockholm Brewing Co
Från att ha huserat i en källarlokal på Södermalm har Stockholm Brewing Co gjort en jättesatsning i Frihamnen med både ett bryggeri och en restaurang där kretsloppstänket är den gemensamma nämnaren.

– Vi hade riktigt spännande diskussioner i juryn och röstade sedan, i sann demokratisk anda, fram de tre som är nominerade till Årets Ölutvecklare, säger Peter Bodor, tf. Kommunikationschef på Carlsberg Sverige. Nu återstår bara jobbet med att utse vinnaren, men det kommer att bli en grannlaga uppgift, alla tre kandidater har gjort betydande insatser för den svenska ölkulturen, säger Peter.

 

Juryn för Årets Ölutvecklare 2019 består av:

  • Josefine ”Ölgäris” Törnqvist – Årets Ölutvecklare 2018
  • Peter Bodor – tf. Kommunikationschef Carlsberg Sverige
  • Pelle Tamleht – vice vd Nöjesguiden
  • Sanna Blomquist – dryckesskribent Dagens Nyheter och redaktör White Guide
  • Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
  • Ronny Karlsson – journalist och grundare av Beernews.se
  • Joel Linderoth – Ölskribent och Publisher för Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk

 

De områden som juryn bedömer för att utse Årets Ölutvecklare är nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett inspirationsstipendium.

Priset för Årets Ölutvecklare delas ut på Nöjesguidens Ölmässa i Pelarsalen på Norra Latin i Stockholm den 25 januari 2020. Det blir en späckad dag, full av intressanta samtal, livemusik och dj:s. 

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Bodor, tf. Kommunikationschef, +46 70 648 70 65, [email protected]

 

Carlsberg Sverige
We are Brewing for a Better Today & Tomorrow
Carlsberg Sverige är, med fler än 50 starka varumärken, Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av våra välkända och folkkära varumärken är Falcon, Carlsberg, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hög kvalitet och hållbarhet. Läs mer om Carlsberg Sverige och vårt hållbarhetsarbete Together Towards Zero.