Meny

Premiär för DraughtMaster – en revolution inom fatöl

I över 50 år har öl serverats på stålfat, nu lanserar Carlsberg Sverige ett nytt innovativt fatölssystem som bygger på en 20-liters PET-kapsel. Det ger ölen mycket längre hållbarhet och är enklare att hantera än de gamla stålfaten. Den långa hållbarheten möjliggör även för restaurangerna att ha ett bredare ölutbud än tidigare.

De flesta människor som beställer en öl i baren föredrar fatöl eftersom det, rätt serverat, ger en färskare känsla. I takt med det växande ölintresset och att allt fler krogbesökare har blivit ölkännare är det fler restauranger som vill bredda sitt utbud på fat. Därför har Carlsberg utvecklat DraughtMaster, ett nytt fatölssystem som med hjälp av ny teknik ökar hållbarheten på fatöl från 5 till 30 dagar.

DraughtMaster finns i två utföranden, en stationär bar och en mobil enhet. Den första modellen ersätter de traditionella ölfatssystemen och den mindre enheten passar utmärkt för event, uteserveringar och mindre restauranger/krogar med en ojämn försäljning.

 

Den smidiga 20-liters PET-kapseln placeras i en särskild behållare. Med hjälp av tryckluft pressas kapseln ihop och ölet når tappkranen. Ölet kommer aldrig i kontakt med syre och man slipper använda kolsyrepatroner för att trycka fram ölet i systemet. Faten kommer i kartonger som är stapelbara och när faten är tömda tar de inte större plats än ett två-liters mjölkpaket.

– DraughtMaster är verkligen ett helt nytt sätt att servera fatöl på, där det du får i glaset är en färskpressad öl av högsta kvalitet. Hållbarheten är längre och faten tar mindre plats. Det innebär att våra kunder kan bredda sitt ölutbud och spara både utrymme, tid och pengar. DraughtMaster har även ett smidigt system som säger till när det är dags för rengöring så att restaurangerna själva, med tillhörande modul, enkelt kan rengöra anläggningen, säger Kristoffer Karlsson som är tekniker på Carlsberg Sverige och DraughtMaster-ambassadör.

 DraughtMaster kommer att finnas på plats i FoodTech Village under Smaka på Stockholm i Kungsträdgården den 5-10 juni. Där får besökarna möta de främsta tekniska innovationerna som kan utveckla framtidens mat-ekosystem.

 

Fördelar med DraughtMaster

  • Färskare öl som håller upp till 30 dagars hållbarhet (jämfört med fem dagar för öl på stålfat). Detta innebär både mindre svinn och enklare hantering
  • Den långa hållbarheten ger krogarna möjlighet till fler sorters öl på fat och kan erbjuda gästen ett bredare sortiment med olika smaker i olika prisklasser.
  • Mindre och smidigare fat som kommer i stapelbara kartonger vilket kräver mindre plats, samt bidrar till enklare hantering och säkrare arbetsmiljö för restaurangpersonalen.
  • Alltid jämn kolsyra utan behov av gasutrustning
  • Ingen pant för fat eller kolsyretub
  • Enklare rengöring - systemet säger till när det är dags för rengöring och restaurangerna kan själva enkelt utföra rengöringen med en speciell modul. Det innebär mindre tid och pengar för rengöring och service.

För mer information, besök gärna www.draughtmaster.com

För frågor, vänligen kontakta:
Anna Anderberg, Kommunikation, Carlsberg Sverige
Tel: 073-391 62 62
E-post: [email protected]