Meny

Carlsberg Sverige bjuder in till ölupplevelser på Ölets Dag

Ölyoga, BBQ och specialbrygder framtagna dagen till ära står på schemat när Carlsberg Sverige bjuder in till Ölets Dag den 18 juli i Falkenberg och Stockholm. I Stockholm bjuder Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad sedvanligt in till årets kanske bästa BBQ-fest.

I Falkenberg inleds dagen med förra årets succé, alkoholfri ölyoga på bryggeriet. Därefter öppnar bryggmästaren upp dörrarna till utvecklings- och experimentbryggeriet, Backyard Brewery.

Alkoholfri Ölyoga på bryggeriet
Ölyoga innebär – precis som namnet antyder – yoga med en öl i handen, ett koncept som passar både öl- och träningsälskare. På bryggeriet i Falkenberg hålls ett ölyogapass mellan 09.55 och 10.45. Passet är baserat på traditionella yogarörelser som utförs med en flaska Carlsberg Non Alcoholic Organic som träningsredskap.

Bekväma kläder rekommenderas. Yogamattor finns.  Max 20 deltagare. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde. Föranmälan krävs – Klicka här för anmälan.

Möte med bryggmästaren i Backyard Brewery
Öl- och bryggarkunskap samt unika smakprover står på menyn när bryggmästaren öppnar upp dörrarna till utvecklings- och experimentbryggeriet. Välkommen att prova bland annat en Passion Sour - en suröl med fruktiga smaker av passionsfrukt och persika eller en spännande ”Marshmallow och vanilj”-porter.

Tre visningar kommer att hållas för ett begränsat antal gäster (kl. 11.00, 13.00 och 14.00). Max 25 deltagare per visning. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde. Föranmälan krävs. Klicka här för anmälan.  

BBQ-fest på Nya Carnegiebryggeriet
Nya Carnegiebryggeriet, grundat av Brooklyn Brewery och Carlsberg Sverige, bjuder traditionsenligt på den bästa kombinationen av öl och äkta amerikansk BBQ samt självklart livemusik. Till det erbjuds en mängd goda öl från bryggeriet, bland annat Hoppy Daze, en New England IPA som bryggmästaren bryggt speciellt för Ölets Dag. På menyn finns även goda vegetariska och alkoholfria alternativ.

För mer info se Nya Carnegiebryggeriet Facebook.

Om Ölets dag
Sveriges Bryggerier lät 2012 instifta ölets egen dag, som en årligen återkommande hyllning till den svenska ölkulturen. Ölets dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli – 20 juli 2016. Ölet har en självklar plats i svensk dryckes- och matkultur, och den svenska ölkulturen är stark och levande med idag över 240 bryggerier som tillverkar drycker professionellt i Sverige. Allt fler svenskar har blivit riktiga öl-connoisseurer och intresset för öl och ölkultur är på uppåtgående. På ölets dag uppmärksammas bryggmästarna, passionen för drycken och hantverket att brygga öl. Se även Ölets Dags facebooksida för löpande information om aktiviteter.

Om Carlsberg Sverige
Carlsberg Sverige är Sveriges ledande bryggeri. Våra framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Falcon, Eriksberg, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige skapar mer än dryck. Vi skapar livskraft, gemenskap och njutning. För mer information gå till www.carlsbergsverige.se